Skip to main content

Yer yüzünden. ‏Erdoğan'a yakın radikal imamdan ‎"Kıbrıs'ın işgali" ‏çağrısı


Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yakın radikal bir imam, dini bir mabedini koruma bahanesiyle Avrupa Birliği'nin güney kesiminin ve BM tarafından tanınan devletin işgal ihtiranına çağrıda bulundu.

İmam İhsan Şinojak'ın çağrısı, Türk Donanması'nın yayınladığı ve bazı üyelerinin "Mavi Vatan" sözleriyle bir savaş parçasının üzerinde yer aldığı bir videoya yorum yaptığı bir tweet sırasında geldi.

"Mavi Vatan", Türkiye'nin Ege, Doğu Akdeniz ve Karadeniz'e hakim lik stratejisinin adı.


The Nordic Monitor'a göre, tanınmış ve radikal bir imam Erdoğan'ın agresif dış politika gündemini destekliyor.
İnternet sitesinde, forvetin ülkedeki aşırılık yanlısı isimlere yakın olduğu, Erdoğan'ın destekçisi olduğu ve Türkiye'de bir araştırma merkezi kuran hükümet yanlısı konferanslarda tanınmış bir yüz olduğu belirtiliyor.

Chinojak tweetinde, "Osmanlı Donanması, Kıbrıs yakınlarından geçerken silah ateşiyle (Um Haram'a) haraç ödedi." dedi. Hala Sultan'ı tekrar selamlayalım ve yakında geleceğini söyleyelim.

Radikal imam ekledi: "İslam tarihinin ilk deniz seferine katılan Hala Sultan'ın (ümmü Haram) türbesi Yunan işgali altındadır.
Erdoğan'ın konuşması, bir yanda Türkiye, diğer yanda Kıbrıs ve Yunanistan arasında gerginliğin arttığı bir dönemde geldi ve Erdoğan bölgedeki "haritaları yırtmakla" tehdit etti.

Tarihi rivayetlere göre Um. Haram, M.S. 649'da Kıbrıs'ın Fethi sırasında ölen ve Kıbrıs adasında gömülen Sahabi Abada ibn el-Mutam'ın karısıdır.

Türkler "Ümmü Haram"a "Hala Sultan" diyor, Türkçe'de "saygıdeğer teyze" anlamına gelirken, romanlarda Arapça'da "ümmelik Haram"ın "saygıdeğer anne" anlamına geldiğini söylerler

Comments

Popular posts from this blog

Helin Bölek kimdir? Helin Bölek neden öldü?

Helin Bölek kimdir?  300 güne yaklaşık bir zamandır ölüm orucunda olan Grup Yorum üyesi Helin Bölek hayatını kaybetti. Vatandaşlar bu gelişmeden sonra Helin Bölek kimdir? Helin Bölek nereli? Helin Bölek neden öldü sorularını araştırıyor. Helin Bölek kimdir? Uzun zamandır yasaklanan konser kararını boykot etmek için açlık grevinde bulunan Helin Böyek yaşamını yitirdi. Sabah saatlerinde Grup Yorum hesabının duyurduğu haberden sonra vatandaşlar da Helin Helin Bölek nereli, Helin Helin Bölek neden öldü gibi soruların cevabını merak ediyor. Helin Bölek kimdir?  Ölüm orucunda 288. gününde hayatını kaybeden Grup Yorum üyesi Helin Helin Bölek hayatı ve Helin Helin Bölek biyografisi merak konusu oldu. İşte Helin Helin Bölek kimdir sorusunun cevabı Helin Bölek aslen Diyarbakırlı. Ancak ailesi Çanakkale'de oturuyordu. Helin Bölek ise İstanbul'da Şişli'de yaşıyordu. Uzun yıllar Grup Yorum'un içinde yer alan Helin Bölek terör örgütü suçlaması nedeniyle yargılanıyordu. He

Anne'nin ‎gözyaşları ‎bitmiyor ‎

  İki oğlu ve eşi AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın korumaları ve akrabaları tarafından öldürülen anne Emine Şenyaşar ile konuşuyoruz. Emine Şenyaşar, söyleşimiz boyunca ağlıyor. O aslında iki yıl boyunca ağlıyor. Uykusunda bile ağladığını söylüyor. Bir yandan evini çekip çevirmeye çalışıyor. Bir yandan üç öksüz çocuğu büyütüyor: “Yaralılarımızı hastanede öldürdüler, böyle bir vahşet nereden görülmüş. Duvarlar bizim kanımızla sıvandı” diye başlıyor anlatmaya, şöyle sürdürüyor: “Hacı’yı (Eşi) hastanede yanımda öldürdüler. Bıçakla koyun gibi kestiler. ‘Hepsini öldürün’ diye bağırıyorlardı. Adil’imin vücudunda 12 ayrı silahta sıkılmış 18 mermi çıktı.” Yapılanları anlatmaya gücü yetmiyor. Konuşurken soluğu kesiliyor. Ancak anlatmakta vazgeçmiyor. Konuşuyor, konuşurken gözlerinde yaşlar dökülüyor: “Bize yapılan zulüm anlatılmaz. Bu zulmü kaldıramıyoruz. Ailemin yarısından fazlasını öldürdüler. Celal’imin çocukları kimsesiz kaldı, babasız kaldı. Haxlo, bizden ne istiyor. N

Ekonomik güven endeksi nisan ayında tarihi seviyelere düştü

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), nisan ayı ekonomik güven endeksi verilerini açıkladı. Buna göre, endeks bu ay, geçen aya göre yüzde 44,1 azalarak 51,3'e geriledi. Endeksteki düşüş, tüketici, reel kesim (imalat sanayisi), hizmet, perakende ticaret ve inşaat sektörü güven endekslerindeki düşüşlerden kaynaklandı. Tüketici güven endeksi bir önceki aya göre nisanda yüzde 5,8 azalarak 54,9'a, reel kesim güven endeksi yüzde 36,8 azalarak 62,3'e, hizmet sektörü güven endeksi yüzde 50,1 gerileyerek 46,1'e, perakende ticaret sektörü güven endeksi yüzde 26 azalarak 75,2'ye, inşaat sektörü güven endeksi yüzde 42,2 düşerek 44,7'ye geriledi. TARİHİN EN DÜŞÜK EKONOMİK GÜVEN ENDEKSİ 2007 yılından itibaren açıklanmaya başlayan ekonomik güven endeksinde bu ay gelen 51,3'lük seviye en düşük değer olarak gerçekleşti. Endekste bir önceki en düşük seviye 2008 kasım ayında 61,2 olmuştu. Ekonomi k güven endeksi, Türkiye'de yeni tip corona virüs (Covid-19) tedbirleri nedeniyle