Skip to main content

Türkiye.. ‏Gözaltına alınan Kürt siyasetçiler açlık grevi



Geçtiğimiz Cuma gününden bu yana gözaltına alınan Kürt yanlısı Halkların Demokratik Partisi'nden (HDP) siyasiler, Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde yetersiz beslenme nedeniyle açlık grevine başladı.

Tutuldukları yerde, Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri tutuklu arkadaşlarının kötü muamele gördüğünü bildirdiler.

"Arkadaşlarımız düşmanca bir yasaya tabidir, beslenme ve yaşam standartlarında işkence ve kötü muamele vardır.

"Yasadışı ve siyasi bir karar var, arkadaşlarımız tutuklanma nedenlerini bilmeden dört gün gözaltında tutuluyor ve avukatlarla yapılan toplantılarda bile sorunlar yaşanıyor.

Antalya'daki Halkların Demokratik Partisi üyesi Kamal Belbel, "Gözaltı süresini uzatmak yasadışıdır." dedi

"Bu kararı veren siyasi ve yargı kurumları bir suç işledi ve tutuklamalar işkenceye dönüştü.
Pazartesi günü, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Meclis Bloğu Başkan Yardımcısı Sarohan Oluch, hükümetin Ekim 2014'teki Kobane protestoları ile bağlantılı üyelerin toplu tutuklamaları sonucu muhalefet partilerini siyasetten dışlamaya çalıştığını doğruladı.

Oluch, "HDP bir misillemenin hedefiydi, çünkü hukuk, adalet, eşitlik ve barış çağrısında bulunuyor ve hedef HDP'siz Türkiye." dedi

Pazartesi günü, Türk makamları 2014 Kobane olaylarıyla ilgili soruşturma kapsamında Kürt siyasilerin gözaltına alınmasını, geçen Cuma günü Kürt Halkların Demokrat Partisi' nin (HDP) 20 üyesinin tutuklanması sonrasında dört gün uzatma yaşantılar.

Pazartesi sabahı, başkent Ankara'daki Üçüncü Ceza Mahkemesi, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu'nun 20 üyesini dinledi ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı"nın "soruşturmanın kapsamı geniş, şüpheli sayısının yüksek olduğu ve delil toplamanın zor olduğu" gerekçesiyle tutukluluk sürelerinin uzatılmasını talep etti.

Cumhuriyet Savcılığı'nın talebi üzerine Mahkeme, 20 HDP'linin gözaltı süresini dört gün daha uzattı

Comments

Popular posts from this blog

Helin Bölek kimdir? Helin Bölek neden öldü?

Helin Bölek kimdir?  300 güne yaklaşık bir zamandır ölüm orucunda olan Grup Yorum üyesi Helin Bölek hayatını kaybetti. Vatandaşlar bu gelişmeden sonra Helin Bölek kimdir? Helin Bölek nereli? Helin Bölek neden öldü sorularını araştırıyor. Helin Bölek kimdir? Uzun zamandır yasaklanan konser kararını boykot etmek için açlık grevinde bulunan Helin Böyek yaşamını yitirdi. Sabah saatlerinde Grup Yorum hesabının duyurduğu haberden sonra vatandaşlar da Helin Helin Bölek nereli, Helin Helin Bölek neden öldü gibi soruların cevabını merak ediyor. Helin Bölek kimdir?  Ölüm orucunda 288. gününde hayatını kaybeden Grup Yorum üyesi Helin Helin Bölek hayatı ve Helin Helin Bölek biyografisi merak konusu oldu. İşte Helin Helin Bölek kimdir sorusunun cevabı Helin Bölek aslen Diyarbakırlı. Ancak ailesi Çanakkale'de oturuyordu. Helin Bölek ise İstanbul'da Şişli'de yaşıyordu. Uzun yıllar Grup Yorum'un içinde yer alan Helin Bölek terör örgütü suçlaması nedeniyle yargılanıyordu. He

Anne'nin ‎gözyaşları ‎bitmiyor ‎

  İki oğlu ve eşi AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın korumaları ve akrabaları tarafından öldürülen anne Emine Şenyaşar ile konuşuyoruz. Emine Şenyaşar, söyleşimiz boyunca ağlıyor. O aslında iki yıl boyunca ağlıyor. Uykusunda bile ağladığını söylüyor. Bir yandan evini çekip çevirmeye çalışıyor. Bir yandan üç öksüz çocuğu büyütüyor: “Yaralılarımızı hastanede öldürdüler, böyle bir vahşet nereden görülmüş. Duvarlar bizim kanımızla sıvandı” diye başlıyor anlatmaya, şöyle sürdürüyor: “Hacı’yı (Eşi) hastanede yanımda öldürdüler. Bıçakla koyun gibi kestiler. ‘Hepsini öldürün’ diye bağırıyorlardı. Adil’imin vücudunda 12 ayrı silahta sıkılmış 18 mermi çıktı.” Yapılanları anlatmaya gücü yetmiyor. Konuşurken soluğu kesiliyor. Ancak anlatmakta vazgeçmiyor. Konuşuyor, konuşurken gözlerinde yaşlar dökülüyor: “Bize yapılan zulüm anlatılmaz. Bu zulmü kaldıramıyoruz. Ailemin yarısından fazlasını öldürdüler. Celal’imin çocukları kimsesiz kaldı, babasız kaldı. Haxlo, bizden ne istiyor. N

Ekonomik güven endeksi nisan ayında tarihi seviyelere düştü

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), nisan ayı ekonomik güven endeksi verilerini açıkladı. Buna göre, endeks bu ay, geçen aya göre yüzde 44,1 azalarak 51,3'e geriledi. Endeksteki düşüş, tüketici, reel kesim (imalat sanayisi), hizmet, perakende ticaret ve inşaat sektörü güven endekslerindeki düşüşlerden kaynaklandı. Tüketici güven endeksi bir önceki aya göre nisanda yüzde 5,8 azalarak 54,9'a, reel kesim güven endeksi yüzde 36,8 azalarak 62,3'e, hizmet sektörü güven endeksi yüzde 50,1 gerileyerek 46,1'e, perakende ticaret sektörü güven endeksi yüzde 26 azalarak 75,2'ye, inşaat sektörü güven endeksi yüzde 42,2 düşerek 44,7'ye geriledi. TARİHİN EN DÜŞÜK EKONOMİK GÜVEN ENDEKSİ 2007 yılından itibaren açıklanmaya başlayan ekonomik güven endeksinde bu ay gelen 51,3'lük seviye en düşük değer olarak gerçekleşti. Endekste bir önceki en düşük seviye 2008 kasım ayında 61,2 olmuştu. Ekonomi k güven endeksi, Türkiye'de yeni tip corona virüs (Covid-19) tedbirleri nedeniyle