Skip to main content

Türkiye Ermenistan ve Azerbaycan çatışmasına neden müdahale ediyor


Ermenistan Dışişleri Bakanlığı: Türk askeri uzmanları Azerbaycan'la savaşa katılıyor.

Türkiye, Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Ermenistan'ı Azerbaycan topraklarının işgal ciheti" olarak nitelendirdiği Ermenistan ve Azerbaycan arasındaki savaşa resmen girdi ve "Ermeni işgaline" son verilmesi çağrısında bulundu.

Türkiye Cumhurbaşkanı, Ermenistan'ın "işgal altındaki" Azerbaycan topraklarından çekilmesiyle bölgenin barış ve sükuneti yeniden sağladığını belirterek, Azerbaycan'ın kendi sorunlarını çözmek zorunda kaldığına işaret ederek, "Yeter, hesaplaşma zamanı geldi" dedi

Bakan, Türkiye' nin Akdeniz' in konuku ve en uzun kıyısına sahip olduğunu da belirtti.
Pazartesi günü Ermenistan'ı "işgal ettiği Azerbaycan topraklarından" çekilmeye çağıran Türkiye Savunma Bakanı Haliusi Akar, "bunun ateşkes, barış ve istikrarın önünü açtığını" da sözlerine ekledi.
Ermenistan Dışişleri Bakanlığı ise Türk askeri uzmanlarının Azerbaycan'la mücadelede yer aldığını ve Ankara'nın Azerbaycan'ı insansız hava araçları ve savaş uçaklarıyla desteklediğini açıkladı.

Kıbrıs Parlamentosu Başkanı, Kıbrıs Rum Kesimi'nin Ermenistan ile dayanışmasını dile getirerek, Azerbaycan'ın Türkiye'nin desteğiyle ateşkesi ihlal ini kınadı.

Ermenistan'ın Azerbaycan'la çatışmanın gelişmesini ve Dağlık Karabağ'daki askeri operasyonların yeniden başlamasının ardından genel seferberliği ilan etmelerinden saatler sonra Erivan gençleri toplamaya başladı.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Ankara'ya sadık Suriyeli gruplardan oluşan bir grup savaşçının Azerbaycan'a geldiğini ve Türk hükümetinin onları topraklarından buraya taşıdığını duyurdu.

Parti birkaç gün önce Halep'in kuzeybatısındaki Afrin bölgesinden Türk topraklarına ulaştı.

Edinilen bilgiye göre, Türkiye'nin ona sadık Suriyeli savaşçıları paralı askere dönüştürme konusundaki ısrarı kapsamında azerbaycan'a gitmek için bir grup daha hazırlanıyordu.

Reuters'in haberine göre Erdoğan, Pazar günü attığı tweet'te şu tweet'i attı: "Ermenistan halkını, onları felakete sürükleyen liderlikleri ve onları kukla olarak kullananlar karşısında geleceklerine tutunmaya çağırırken, tüm dünyayı işgal ve vahşete karşı mücadelesinde Azerbaycan'ın yanında yer almaya çağırıyoruz.

Ermenistan ve Azerbaycan arasındaki çatışmanın nedeni yaklaşık bir yüzyıl öncesine dayanıyor ve Rusya Devlet Başkanı Joseph Stalin ve Türkiye planını uygulamak için yatırım yapmaya çalışıyor.

Ama Türkiye ermenistan'la olan çatışmasına neden müdahale ediyor ve Azerbaycan'ı ve paralı askerleri silahlandırıyor? Terzian bunun iki nedeni olduğunu söylüyor: Birincisi Ermenilerin ünlü imhası meselesiyle Türkiye'yi rahatsız etmeye devam eden Ermenistan'da bir şaka, ikincisi ise Türkiye'nin Osmanlı İmparatorluğu'na geri dönme hayalleri olması, Çin'in uzantısı olmak ve dünyanın en stratejik öneme sahip bölgelerinde varlık görmek istiyor, çünkü burası dünyanın gaz ve petrol taşıma alanları.

Comments

Popular posts from this blog

Helin Bölek kimdir? Helin Bölek neden öldü?

Helin Bölek kimdir?  300 güne yaklaşık bir zamandır ölüm orucunda olan Grup Yorum üyesi Helin Bölek hayatını kaybetti. Vatandaşlar bu gelişmeden sonra Helin Bölek kimdir? Helin Bölek nereli? Helin Bölek neden öldü sorularını araştırıyor. Helin Bölek kimdir? Uzun zamandır yasaklanan konser kararını boykot etmek için açlık grevinde bulunan Helin Böyek yaşamını yitirdi. Sabah saatlerinde Grup Yorum hesabının duyurduğu haberden sonra vatandaşlar da Helin Helin Bölek nereli, Helin Helin Bölek neden öldü gibi soruların cevabını merak ediyor. Helin Bölek kimdir?  Ölüm orucunda 288. gününde hayatını kaybeden Grup Yorum üyesi Helin Helin Bölek hayatı ve Helin Helin Bölek biyografisi merak konusu oldu. İşte Helin Helin Bölek kimdir sorusunun cevabı Helin Bölek aslen Diyarbakırlı. Ancak ailesi Çanakkale'de oturuyordu. Helin Bölek ise İstanbul'da Şişli'de yaşıyordu. Uzun yıllar Grup Yorum'un içinde yer alan Helin Bölek terör örgütü suçlaması nedeniyle yargılanıyordu. He

Anne'nin ‎gözyaşları ‎bitmiyor ‎

  İki oğlu ve eşi AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın korumaları ve akrabaları tarafından öldürülen anne Emine Şenyaşar ile konuşuyoruz. Emine Şenyaşar, söyleşimiz boyunca ağlıyor. O aslında iki yıl boyunca ağlıyor. Uykusunda bile ağladığını söylüyor. Bir yandan evini çekip çevirmeye çalışıyor. Bir yandan üç öksüz çocuğu büyütüyor: “Yaralılarımızı hastanede öldürdüler, böyle bir vahşet nereden görülmüş. Duvarlar bizim kanımızla sıvandı” diye başlıyor anlatmaya, şöyle sürdürüyor: “Hacı’yı (Eşi) hastanede yanımda öldürdüler. Bıçakla koyun gibi kestiler. ‘Hepsini öldürün’ diye bağırıyorlardı. Adil’imin vücudunda 12 ayrı silahta sıkılmış 18 mermi çıktı.” Yapılanları anlatmaya gücü yetmiyor. Konuşurken soluğu kesiliyor. Ancak anlatmakta vazgeçmiyor. Konuşuyor, konuşurken gözlerinde yaşlar dökülüyor: “Bize yapılan zulüm anlatılmaz. Bu zulmü kaldıramıyoruz. Ailemin yarısından fazlasını öldürdüler. Celal’imin çocukları kimsesiz kaldı, babasız kaldı. Haxlo, bizden ne istiyor. N

Ekonomik güven endeksi nisan ayında tarihi seviyelere düştü

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), nisan ayı ekonomik güven endeksi verilerini açıkladı. Buna göre, endeks bu ay, geçen aya göre yüzde 44,1 azalarak 51,3'e geriledi. Endeksteki düşüş, tüketici, reel kesim (imalat sanayisi), hizmet, perakende ticaret ve inşaat sektörü güven endekslerindeki düşüşlerden kaynaklandı. Tüketici güven endeksi bir önceki aya göre nisanda yüzde 5,8 azalarak 54,9'a, reel kesim güven endeksi yüzde 36,8 azalarak 62,3'e, hizmet sektörü güven endeksi yüzde 50,1 gerileyerek 46,1'e, perakende ticaret sektörü güven endeksi yüzde 26 azalarak 75,2'ye, inşaat sektörü güven endeksi yüzde 42,2 düşerek 44,7'ye geriledi. TARİHİN EN DÜŞÜK EKONOMİK GÜVEN ENDEKSİ 2007 yılından itibaren açıklanmaya başlayan ekonomik güven endeksinde bu ay gelen 51,3'lük seviye en düşük değer olarak gerçekleşti. Endekste bir önceki en düşük seviye 2008 kasım ayında 61,2 olmuştu. Ekonomi k güven endeksi, Türkiye'de yeni tip corona virüs (Covid-19) tedbirleri nedeniyle